Hyves spamt!

Ik heb altijd al geweten dat Hyves evil was maar nu lijkt het officieel.
Nodig ik iemand uit om vriendje mee te worden, krijg ik dit in mijn mailbox:

From: Mail Delivery System <MAILER-DAEMON@prancer.startpda.net>
Sent: Saturday, October 28, 2006 1:18 AM
To: <knip een e-mail adres van mij>
Subject: Undelivered Mail Returned to Sender

This is the Postfix program at host prancer.startpda.net.

I'm sorry to have to inform you that your message could not be
be delivered to one or more recipients. It's attached below.

For further assistance, please send mail to <postmaster>

If you do so, please include this problem report. You can
delete your own text from the attached returned message.

			The Postfix program

<knip e-mail adres>: host mailhost.hetnet.nl[213.75.3.21] said: 550
    5.7.1 Het IP adres 213.193.242.5 is geblokkeerd door de RBL provider
    block.dnsbl.securityplanet.nl. Voor het deblokkeren van het IP kunt u
    kijken op http://blacklist.kpn-cert.nl/bailout (in reply to RCPT TO
    command)

Deze zelfde e-mail zie ik altijd langskomen bij mensen die een spambot op hun pc hebben en zo ladingen spam wegsturen.

Een snelle check op het ip 213.193.242.5 wijst uit:

alien:~ sander$ host 213.193.242.5
5.242.193.213.in-addr.arpa domain name pointer prancer.startpda.net.

En waarvan is startpda.net? Tada:

alien:~ sander$ whois startpda.net

(..)

   Domain Name: STARTPDA.NET

   Administrative Contact:
      Tonningen, Floris         floris@hyves.nl
      Hyves
      Herengracht 252
      Amsterdam, N-Holland 1016BV
      NL
      +31206207602

Toeval of pure opzet? Ik weet ‘t ook niet, maar het ziet er niet al te netjes uit..

One Response to “Hyves spamt!”

  1. Christiaan Says:

    Startpda lijkt ook wel een beetje op de oude naam van Hyves; Startphone

Leave a Reply